Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kovetkezo

2011.02.19

A történész, majd párttag Eric Hobsbawm, 1956 volt az az év "brit kommunisták éltek szélén a politikai megfelelője kollektív idegösszeroppanást". Februárjában, Nyikita Hruscsov titkos beszéde az 20. szovjet kommunista párt kongresszusán megdöbbentette őket kiteszik, és elítélte Sztálin bűntetteit. Később jött egy olvadás - különösen Lengyelországban, ahol a "nemzeti kommunista" Wladyslaw Gomulka volt szabad átvenni a hatalmat.

De az események október végén és november tolt ezer kommunisták több mint a szakadék hogy milyen lett az új baloldalt, a trockista csoportok, jobbra a Munkáspárt, illetve a politikától teljesen. Néhányan, akik megtartották hitet, akkor látta, hogy újabb ellenőrzés 1968-ban, amikor a szovjet tankok zúzott Csehszlovákia "prágai tavasz".

Az év elején, Dutt kellett utasítani Sztálin "hibák", mint "foltok a Nap", és visszautasították kétkedők statisztikát a szovjet nyersvas termelés. De mi az oktatás szervezője, James Klugmann (aki felvett a kémek a "Cambridge Komintern"), amelyet tréfásan "ez a Joe üzleti" nem megy el.

http://www.aaronduranphotography.com/apps/profile/70955153/

http://www.aaronschneiderdecor.com/apps/profile/70955153/

http://www.aargoltheatre.com/apps/profile/70955153/ 

http://www.abisai-iddecar.com/apps/profile/70955153/

http://www.abiscleaning.com/apps/profile/70955153/

http://www.abmhighrise.com/apps/profile/70955153/

http://www.ablecarpetclean.com/apps/profile/70955153/Jelei zavarok nyilvánvalóak voltak a betűk és tortuously megfogalmazott cikkeket a Daily Worker és keserű beszédek bankfiókban üléseken. "Ez egy nagyon zavaros helyzet, amelyben a különböző elemek voltak húzva különböző irányokba," emlékszik Monty Johnstone, majd szerkesztője a KISZ-magazin. "A párt sort az volt, hogy ezeket a dolgokat már foglalkozott, és nem volt szükség az idejét vesztegetni beszélünk nekik."

Brit kommunisták feltételezik őket nyomon követése (néhány még gyanakvást besúgó magas párt soraiban), de fogalmam sem volt, milyen közel. Tény, hogy a dokumentumokat a Nemzeti Levéltár azt mutatják, hogy a kormány tudott sokkal többet, mint a rendes tagok. MI5 ültetett lehallgató készülékek a King Street 1942-ben, az egyik talán rejtve egy fából készült palló a végrehajtó ülésteremben.

http://www.aarondoerr.com/apps/profile/70955153/

http://www.abayasforyou.com/apps/profile/70955153/

http://www.abbas-remnant-clothier.com/apps/profile/70955153/

http://www.aaronjacobsracing.net/apps/profile/70955153/

http://www.aas-auto-appraisal.com/apps/profile/70955153/  

http://www.aasecac.org/apps/profile/70955153/

http://www.aashirwadbsolutions.com/apps/profile/70955153/

http://www.aarondries.com/apps/profile/70955153/Majdnem szó szerinti beszámolóját beszélgetések járó Gollan és elődje Harry Pollitt arra utalnak, voltak hibák, vagy mikrofonokat máshol is. MI5 kapott egy izgalmas leírása Pollitt emlékeztetve arra, "hogyan magabiztos Hruscsov volt, hogy a kellemetlen hatással a felmondás a Sztálin ... azt fújja át a néhány hónap." A szellemek tudták Pollitt és Dutt már Moszkvában a 20. kongresszus, de nem kapott információkat az oroszoktól.

"Magyarország volt, valamilyen módon, az árulás mindent, hogy mi lenne aktívan hittek, mondta nekem, megelőzve az évfordulóján a budapesti felkelés. De amikor megkérdezték a haragot az egykori bajtársak, ő egyszerűen csak haza emlékirataiban.

Még mindig a sebeket elmérgesedni, 50 évvel később.

Elvtársak emlékeznek


"Úgy éreztem, a Szovjetunió volt, 100%-ban helyesen megy be"


Peter Cadogan, 85 Cambridge-ág titkára 1956-ban

A Hruscsov beszéd volt, mint egy vakító ... Itt volt a szólásszabadság érkező tetején. Meg sem fordult a fejemben, akkor én azt elhagyják a pártot. Miután a beszéd, hogy engem a jutalékot belső-párt demokrácia, amely találkozott minden pénteken a King Street-en. Én titkára volt, a Cambridge-i CP és én fulminated Moszkva ellen ülésén az Egyetemi templom, ahol Malcolm Muggeridge volt a fő szónok. Ez történt a nemzeti címoldalára: kommunista elítéli magyar forradalom összezúzza Moszkvában. A következő ülésen, a bizottság titkára; mondta, hogy nem ül le egy asztalnál, mint egy áruló. Mikor kilépett a pártból a következő tavasszal, éreztem egyfajta felszabadulás.

Arthur Merron, 94 párt aktivista, Manchester

Nyers harag


Most 79 és a rossz egészségi állapot, olajsütő szívesen újra e távoli események. De Magyar Tragédia, a könyvet írta 1956-ban, még mindig sugároz a nyers düh egy fiatalember követően a lelkiismerete, hogy kihívást jelent pártfegyelem. Azzal folytatta, hogy sokat dicsért munkája a faji kapcsolatokról, de még mindig a legjobb emlékeznek az ő bátor álláspontját Magyarországon. "Péter egy szép ember," mondta Max Morris, a szomszéd Észak-Londonban, de ő egy régi vágású, pofátlan trockista ". Régi szektás szokások nehezen kopnak.

Tizenkilenc Daily Worker újságíró lemondott. Kommunisták voltak csökkenteni elolvassa a Daily Telegraph, hogy megtudja, mi történik. Alison Macleod, a Daily Worker's TV kritikusa, leírta, hogyan "minden körülöttünk a házasságok párttagok voltak repedések fel". Mindenhol barátságok is terhelni. A Thompson esett ki a Vízforralók. Egy másik barátja, a filozófus Maurice Cornforth, maradt a párt, de bűnösen küldött a Thompson egy csekket 50 £, amikor Nagy Imre, a reformista magyar kommunista vezető, 1958-ban kivégezték.

Által 1957 januárjában a CP elvesztette 9000 tagja van, köztük vezetők a tűzoltóság Unió és a skót bányászok - negyede a teljes erejét. Mások tartanak a fejüket lefelé. Max Morris, annak ellenére, hogy nemleges szavazat, maradt. Chimen Abramsky, egy orosz származású zsidó történész, tagja volt a nemzetközi titkárság által uralt Dutt. Felesége, Miriam, kilépett a pártból után azonnal Magyarországra, de ő lógott.

"Én teljesen naiv és utópisztikus azt hinni tudtam változtatni a párt vonalon belül, ő maga szomorúan. "De én kopogtatott a fejemet egy téglafal."

http://www.2010nailspa.com/apps/profile/70955153/

http://www.201concepts.com/apps/profile/70955153/

http://www.2010lettersagain.com/apps/profile/70955153/

http://www.1styouth.org/apps/profile/70955153/

http://www.1wglentzfamily.com/apps/profile/70955153/

http://www.aaronjohnsonphotography.com/apps/profile/70955153/

http://www.aaronlumpkin-author.com/apps/profile/70955153/Abramsky, most 90, maradt 1958-ban szolidaritást Hyman Levy, kiutasította az engedélyezett füzetet az antiszemitizmus a Szovjetunióban. Abramsky várt 40 év a megbékélést egy elvtárs, aki akarta, hogy bocsánatot kérjen, mielőtt meghalt. "Ez több volt, mint a párt tagsága. Ez volt az egész élet." Büszkén mutatja a látogatók aláírt példányát a könyvet világítótestek, mint Pollitt, de megborzong még milyen rossz is volt. És ő is haragudott Hobsbawm, a legkiemelkedőbb szellemi ne hagyja 1956-ban. "Sok kihagyások be önéletrajzában, hogy találok egy kicsit becstelen," mondja. Dorothy Thompson egyetért: "Miért Eric maradni? Senki akivel tartani szellemileg maradt be" Átment tőle karácsonyi kártya listát 1998-ban, amikor ő lett a Companion Becsületrend.

A CIA volt egy erős szervezet, a katolikus templom volt, egy erős szervezet, így volt a kapitalista sajtó és más kormányok, és el akarta pusztítani a kommunizmus által rossz úton, vagy tisztességes. Így éreztem a Szovjetunió volt, 100% igaza megy Magyarországon, hogy ezt megállítsa ellenforradalom.

Hetty Bower, 101 CP aktivista, Észak-London

Magyarországgal, akkor kezdett kérdésre mindent. Addig, mi lenne győződve arról, hogy magunk a Szovjetunió volt a szocializmus építésének. A bátyám-in-law letartóztatták ott a 30-as évek, és mi már tudjuk, hogy lövés, mint egy kém. De mi nagyon naiv - és teszel csomó dolgot le a nyugati propaganda. Nem tudom megbánni csatlakozott a párt, de azt sajnálom, hogy én nem hagyjuk korábban - talán 1956-ban. De én még mindig le magam, mint a kommunista.